Какво е любовта?

Любовта е много обширно понятие, което понякога е много трудно да се разбере. Любовта не е уникална - има различни видове любов - семейна любов, приятелска любов, романтична любов, световна любов, сляпа любов, сексуална любов, физическа любов и т.н. Всъщност често не можем да правим сравнение между тези различни видове любов.

Какво пише в някои интернет източници за любовта?

„Любовта се отнася до чувство на привличане и привързаност към животно, човек или нещо друго, което подтиква онези, които го чувстват, да търсят физическа, духовна или дори въображаема близост до обекта на тази любов и да приемат конкретно поведение "

Какво казват философите за любовта?

Сократ: За него любовта е желанието за нещо: "Това, което нямаме, това, което не сме, това, което ни липсва, това са обектите на желанието и любовта"

Аристотел: „Да обичаш означава да се радваш“

Спиноза: „Любовта е радост, придружена от идеята за външна кауза“

Жан-Жак Русо: "Любовта е само илюзия, друга вселена, тя се обгражда с обекти, които не съществуват"

Граф Спонвил: „Става дума за това да се научим да живеем, да се наслаждаваме, да се радваме, тоест да се научим да обичаме“

Какво казват хората за любовта?

"Любовта е огромна. всички обичаме, обичаме родителите си, сестрите си, братята си ... и това е от съществено значение. Ние не можем да обичаме, или по-скоро ако нямаме кого да обичаме, животът е много тъжен "

"Любов е да приемем другия ведно с грешките му и най-вече, най-важното е, да го разберем"

"Любовта е красива магия, докато трае, но след това боли повече от всичко друго"

"Любовта е най-опасното, най-силното и най-желаното чувство"

„Определение за любов не съществува, всеки има собствено виждане за това какво е любов и всеки я изживява по свой начин“

Големият въпрос: Какво е любовта за мен?