Традициите укрепват семейството

Традициите са прекрасен начин за създаване на трайни и мили спомени, които укрепват семейството.
Всичко започва и свършва със семейството, а то е такова, каквото можете да изберете и такова, каквото не можете. Семейство се създава и това не е задължително съюза на двама души, които създават деца. Семейните традиции са това, което следващите поколения могат да надградят и да се водят от тях, така че от нас зависи да създаваме сплотеност, но да не отнемаме от свободата, да даваме любов, но не да изискваме същото – любовта не е нещо, което купуваш на пазара (не трябва да има размяна). От нас зависи да създаваме силни и здрави семейства, които имат своите чудатости и очарователни характерни странности като тези, които наричам семейни традиции в тези редове.
Традиции изпълнени със спомени, даващи любов. Всеки сам може да създаде традиции на своето семейство. 
Палачинки за закуска в неделя – всяка сутрин се събуждам и кафето ми е готово. 
Рецептурната книга – нашият хендмейд тефтер за рецепти, но не за всякакви рецепти. Рецептурната книга се превърна в семейна традиция, защото в нея записваме само рецептите, които сме изпробвали заедно. 
Писмо до дядо Коледа – това е семейната традиция, която нямам търпение да започнем. Идеята на писмото до дядо Коледа е наистина всеки да напише писмо, адресирано до дядо Коледа (с ясното съзнание, че го дава на партньора си), в което описва всичко, което иска да получи като подарък. Така ще можете да изберете нещо от списъка, което вашия партньор истински желае и все пак няма да знае какво точно ще получи от изброените си искания, така че ще запазите изненадата и ще си осигурите безценния поглед, когато отваря подаръкът ви.
Приготвяне на празнична вечеря, заедно. Всеки се включва с нещичко.
Семейна игра на асоциации, думи,карти.