КАКВО Е ЛЮБОВ..?

Любов е да помогнеш. Любов е да дадеш:
На гладния - надежда, на сития - копнеж,
На силния - неволя, на слабия - кураж,
На веселия - милост, на тъжния - мираж,
На скромния - посока, на алчния - сърце,
На имащия - радост, на можещия - цел,
На гордия - утеха, на плахия - мечта,
На властника - боязън, на роба - доброта…
ЛЮБОВ е да раздаваш душата си без жал
и мигом да забравяш кому, какво си дал!
Надежда Захариева

Потребността ни от любовни отношения с друг човек е най-силната наша потребност. Ние или обичаме, или търсим любовта, дори когато отричаме, че се нуждаем от любов, дори когато губим надежда или се борим с отчаянието, че сме загубили любовта. Каквото и да е положението ви в настоящия момент, вие със сигурност сте съсредоточени върху любовта. Така и трябва да бъде. Състоянието на любов е жизнена необходимост. „Необичаните” деца се развиват по-бавно, понякога може дори да не оцелеят. Статистическите данни на застрахователните компании показват, че хората, които обичат, и хората, които са обичани, а най-вече хората, които имат споделени чувства, живеят по-дълго. Ние не се притесняваме да споделим, че сме гладни, уморени или че ни е студено, но често прикриваме потребността си от любов, въпреки че изпитваме необходимост, когато тази ни потребност не е удовлетворена. Първата стъпка е да се научим да пътешестваме към мястото, където можем да открием любовта, която ни е необходима и която заслужаваме. Но всяко пътешествие се нуждае от подготовка. Това пътешествие може да ни отнеме няколко седмици, а може би и повече, но важно е да пристъпим към него с желание и с решимост да го завършим. Доверете се на интуицията си, тя ще стане ваш пътеводител и ще ви научи да обичате и да бъдете обичани, да откриете любимия си човек, който изпитва същата необходимост от любов, както и вие. Така ще си направите подарък един на друг – любовта. Преди да започнете направете следното Упражнение:

Доставете си удоволствие

Намерете време да се занимавате с това, което обичате. Добре ме разбрахте. Поглезете се малко. Как ще го направите, знаете вие. Можете да послушате любима музика, да си направите масаж на краката или да си масажирате краката на любимата музика. Това зависи само от вас. Необходимо е да спазвате три условия.

Първо, да го направите осъзнато. Просто си отделете време да се поглезите – най-малко час, по-добре втората половина от деня, а най-добре – целия ден.

Второ, по време на изпълнение на упражнението ви се позволява да правите само това, което ви доставя удоволствие – и нищо друго. През това време удовлетворявайте всичките си капризи.

Трето, обърнете внимание на своите мисли, чувства и други емоции в тези моменти. И запомнете, можете да продължите  нататък едва когато изпълните това упражнение. Това упражнение ще ви позволи да преживеете състояние на влюбеност независимо дали имате любим човек или не. Хората, които умеят да привличат любовта към себе си, първо са се научили да обичат себе си.

Предизвикваме ВИ!