Коледни празници - интимни отношения

Ако някой се притеснява, че му е избягалo сексуалното желание покрай подготовката за коледните празници, нека се отпусне – не е сам, смущаващата ситуация е обратима. Стресът, който се натрупва пред празниците, “може да извади на показ най-лошото от нас и обикновено нашите интимни връзки страдат най - много”.  В тази ситуация физическата интимност търпи най-много щети. Какво да направим? Спадналото либидо по Коледа може да се възстанови, а "камината може пак да пламне". Препоръчителният подход обаче не е "суплес на дюшека набързо", а по-бавно и постепенно настройване на партньорите.

Действия на свързване: 

  1. Държане за ръце;
  2. Продължителен контакт очи в очи;
  3. Целувки по ръцете, челото,;рамото, устните;
  4. Дългата прегръдка;
  5. Топлите думи;
  6. Напитка поднесена изненадващо;
  7. Завиване с топло одеяло;
  8. Масаж .  

Всички тези действия имат отношение към  усилване отделянето на хормона окситоцин.  

*Важно: Избягвайте да се конфронтирате с партньора си, когато напрегнатото време около фамилните ангажименти ви дойдат  в повече.  Оставете на партньора си пространство свобода, ако той не излъчва коледна радост. Това ще му даде възможност да се почувства разбран, приет и обичан, такъв какъвто е. По този начин секса ще бъде желан и удовлетворяващ и за двамата.

И разбира се нашето Коледно предизвикателство!  Играта: "Истината или се осмеляваш" Всички сме играли на тази игра като тийнейджъри. Този път можете да използвате нейния секси вариант, за да нажежите атмосферата между завивките. Задайте неудобни въпроси и преоткрийте себе си и половинката си.