ХУБАВО Е ДА ЗНАЕМ!!!

Тези съвети ни помагат да се разбираме по-добре със събеседника си, да се интегрираме по-добре в нова група или да се успокоим незабавно в случай на стрес.

КОГАТО НЯКОЛКО ДУШИ СЕ СМЕЯТ, ВСЕКИ ПОГЛЕЖДА ТОЗИ, КОЙТО ХАРЕСВА НАЙ-МНОГО

След шега или по време на забавен разговор с приятелите си, всеки гледа този, който най-много им харесва, без да го осъзнава.

АКО СЕ ЧУВСТВАТЕ СТРЕСИРАНИ, ХАПНЕТЕ ЗАЛЪК ОТ КАКВОТО И ДА Е

Преди да проведете важна дискусия, да изнесете реч или дори да се сблъскате със събитие, което поставя на изпитания вашето състояние, опитайте се да дъвчете дъвка или да хапнете нещо.

Никой не яде, ако е изправен пред опасност. Ето защо, когато дъвчете нещо, мозъкът ви мисли, че всичко е наред и че няма заплаха и че следователно можете да се отпуснете. Той изпраща сигнал, който намалява нервното ви напрежение и ви помага да се отпуснете.

ПОГЛЕДЪТ ЩЕ ВИ ПОМОГНЕ ДА ИЗВЛЕЧЕТЕ ВСЯКАКВА ИНФОРМАЦИЯ

Ако не сте доволни от отговора на събеседника си или ако имате впечатление, че той крие нещо от вас, погледнете го право в очите.

В тази ситуация това мълчание ще стане толкова непоносимо за него, че ще бъде принуден да ви разкрие всичко, само за да прекрати това тежко мълчание.

ПРЕДСТАВЕТЕ СИ, ЧЕ ЧОВЕКЪТ, КОЙТО ВИ РАЗПИТВА, Е ВАШ ПРИЯТЕЛ ОТ ДЕТСТВОТО

За да не ви е твърде неудобно по време на важен изпит или интервю, представете си, че човекът пред вас е приятел, когото не сте виждали дълго време. Това ще ви помогне да се успокоите и ще ви накара да се чувствате по-удобно да отговаряте на всякакви въпроси.

АКО ЧЕСТО РАБОТИТЕ В ГРУПА, ЗАКАЧЕТЕ ОГЛЕДАЛО ЗАД ГЪРБА СИ

Ако трябва да работите с редица колеги в офиса, поставете огледало зад себе си. Ще се изненадате, когато видите, че много от вашите събеседници ще започнат да се държат по-добре и ще се опитат да се съгласят с вас. Защото никой не обича да се вижда ядосан или смутен.

АКО ЧУВСТВАТЕ, ЧЕ НЯКОЙ ВИ ГЛЕДА, ПРЕСТРУВАЙТЕ СЕ, ЧЕ СЕ ПРОЗЯВАТЕ

Да, прозявката е невероятно заразна. Просто трябва да се прозявате и да се оглеждате, за да разберете кой ви е гледал. Този човек вероятно също ще се прозява.

АКО ИСКАТЕ ДА СПРЕТЕ СПОР МЕЖДУ ДВАМА ДУШИ , ВЗЕМЕТЕ НЕЩО ЗА ХАПВАНЕ И ЗАСТАНЕТЕ МЕЖДУ СПОРЕЩИТЕ

Този феномен се нарича „ефект на закуската“. Случва се да свързваме храненето с нещо спокойно, с релаксация. Следователно има малък шанс тези хора да се ядосат на този, който яде, и конфликтът ще приключи.

АКО ИСКАТЕ ДА СЕ ОТЪРВЕТЕ ОТ НЕЩО, ПРОСТО ГО ДАЙТЕ НА НЯКОЙ ДРУГ, ДОКАТО ГОВОРИТЕ

Попитайте този човек за нещо лично или попитайте неговото мнение по дадена тема. Докато мисли за това, мозъкът му ще бъде толкова зает, че вече няма да мисли за своите жестове, които ще изпълнява автоматично. В този вид ситуация повечето хора вземат предметите, които им се дават, без да се замислят.

АКО ИСКАТЕ ДА СТЕ НЕЧИЙ ПРИЯТЕЛ, ПРОСТО ГО ПОПИТАЙТЕ

Трябва да е нещо просто (независимо дали той или тя ти подава сол, кърпа, лист хартия или химикалка). Човекът, който извършва тази услуга, несъзнателно смята, че се разбирате добре, затова приема да ви помогне , а също така ще опита отново.

ПО-ДОБРЕ ДА СИ НАПРАВИТЕ ВАЖНА СРЕЩА В НАЧАЛОТО ИЛИ В КРАЯ НА ДЕНЯ

Помним по-добре какво се случва в края на деня и в началото, докато запазваме някакви размити спомени за това, което се случва посред бял ден. Ето защо е по-добре да си уговорите важна среща, когато пристигнете на работа или преди да напуснете. Ако става въпрос за интервю, опитайте се да сте сред първите или последните кандидати.

ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ НА ОРИЕНТАЦИЯТА НА КРАКАТА НА ДРУГИТЕ ПО ВРЕМЕ НА РАЗГОВОР

Позицията на нечии крака по време на разговор ще ви позволи да знаете какво е отношението му към събеседниците си и какви емоции крие. Ако се приближите към другите и те само обръщат гърдите си към вас, без положението на краката им да се променят, не ви харесват толкова.

От друга страна, когато обувките на вашия събеседник сочат на една страна, това означава, че той се опитва да си отиде възможно най-бързо.

ИМИТИРАНЕТО НА ЖЕСТОВЕТЕ НА ВАШИЯ СЪБЕСЕДНИК МУ ПОЗВОЛЯВА ДА ВИ СЕ ДОВЕРИ

Правете едни и същи жестове, възприемайте едни и същи пози или същите изражения на лицето, като вашият събеседник и това ще ви помогне да спечелите доверието му. Дори и да не го осъзнава. Той ще види себе си несъзнателно чрез вас, благодарение на жестовете, които ще разпознае.