ВНИМАНИЕТО НЕ Е ПРОСИЯ

Ако някой те иска в живота си, той ще ти направи място там, без да се налага да се бориш за това. Никога не оставайте с някой, който постоянно ви пренебрегва.

Някой, който те обича, винаги ще има време за теб. Ако този някой няма време да те види, това е просто защото не иска или защото има други приоритети, които го интересуват повече. Така че, не позволявайте на никого да ви лъже или изневерява.

В нашия график винаги ще има място, запазено за някой, когото искаме да видим, с когото искаме да разговаряме или за когото се притесняваме: това е основата на нежността и любовта.

Колкото повече израстваме, толкова повече животът усложнява нашата задача и ни пречи да освободим място за другите или дори за дейности, които харесваме, главно защото работата ни нахлува в живота ни, работа, която краде почти цялото ни свободно време. Въпреки това би било погрешно да се твърди, че нямаме време: както казваме, „когато искаме, можем”, а в случая за отношенията, които имаме с другите, този постулат е много важен.

С течение на времето трябва да се научим да организираме свободното си време. Ето защо някои твърдят, че животът е натрупване на приоритети, както и вторични възможности.

Затова отворете очите си колкото можете по-широко и ако установите, че не ви се дава заслуженото, не молете за това.

Ако се окажете в тази ситуация, в която се чувствате така, сякаш давате 100% от себе си за нещо, което трябва да бъде възмездено и което не е, тогава може би сега е моментът да разберете, че зад липсата на време има оправдания. Обикновено е болезнено и разочароващо, но в дългосрочен план е по-здравословно да се разреши този дисбаланс, отколкото да продължим да го поддържаме.

Животът решава кой да влезе в нашето съществуване, но ние решаваме кой да остане там. Истината боли веднъж, а лъжата боли завинаги. Така че, ценете тези, които ви ценят, и не давайте приоритет на хората, за които сте само опция.

Дори и да ни боли, не можем да накараме другите да ни отговорят така, както бихме искали, нито да жертваме достойнството и самочувствието си в полза на егоизма на този човек. Неравномерната привързаност ще ни доведе само до фалшива реалност, пълна с надежда за бъдеще, което едва ли някога ще се осъществи.

Има някои основни поведения, които ни помагат да разберем това, ако другият не иска да споделя дори малка част от времето си с нас. Неговата мотивация се основава на факта, че той ни вижда като възможност, а не като сигурност. Кажете си, че заслужавате да бъдете приоритетен план, а не сигурен вариант.

Имаме свобода на избор. Избираме добре кого искаме да запазим в живота си и ако го направим, вероятно идва моментът да помислим за онези, които ще са ни избрали в техния: да оценим тези, които ни показват, че искат да останат до нас.