ДНЕС ИЗБИРАМ СЛЕДВАЩИТЕ ДНИ ОТ ЖИВОТА МИ ДА БЪДАТ НАЙ-КРАСИВИТЕ

Днес избирам да бъда щастлива. 
Никога не е късно за добри намерения, никога не е късно да осъзнаем, че може би заслужаваме повече.
Най-доброто, което ни остава да живеем, е да живеем Сега!
Понякога, почти без да осъзнаваме, оставяме живота си на заден план. Понякога ние „съществуваме“, но не живеем.
Тук ви говоря за този живот, където всеки е в хармония със себе си, където всеки живее със сърцето си, където всеки прави това, което наистина обича.
Понякога прекарваме времето си в очакване и сме твърде привързани към неща, ситуации или дори хора, които напълно се противопоставят на нашето лично развитие. 
През живота си преминаваме през различни етапи, през които щастието не винаги е гарантирано; в този случай животът се свежда до поток от дни, лишени от радост и мечти.
Тези, които са доволни да бъдат увлечени от рутината и от изборите, които другите правят вместо тях, в крайна сметка се губят.
Вероятно в един или друг момент те вече няма да познават себе си, защото с течение на времето тяхната идентичност ще се е изгубила и вече няма да защитава тяхното самочувствие.
Понякога определени ситуации ни обуславят по този начин. тъй като вече не поставяме под въпрос нищо. 
От друга страна, ако ограничаваме личното си развитие, това е и поради нашите спътници, които се противопоставят на нашите стремежи, нашето пространство и нашите цели, така че понякога избираме да се оставим да носим по течението...
Всъщност има много причини животът ни, този автентичен живот, за който мечтаем , да остане на заден план. Може би сами пропиляваме възможности поради нерешителност или страх да не излезем от зоната си на комфорт.
Понякога нашите собствени мисли могат да бъдат най-опасни.
Да решим, че искаме да бъдем щастливи и че ще бъдем, означава да покажем смелост, означава да се обградим с нещо силно: илюзия, житейска цел .
От днес нека спрем да разлистваме страниците на книгата на живота си и станем неин автор , истинският герой. За да направим това, ще трябва да изпълним следните стъпки:
• Днес започва остатъкът от живота ни, тоест най-добрите дни от вашето съществуване. За да направим това, трябва да разберем, че нашето щастие всъщност зависи от едно нещо: от нас самите и нашето отношение.
• Всеки акт на решителност на свой ред изисква действия на смелост. Ето защо, тъй като сега се държим като архитект на съдбата си, е моментът да оценим това, което ни пречи да бъдем себе си в живота си. 
• Да помислим, че за да сме щастливи, може да се наложи да се откажем от някои неща.
• След като осъзнаем какво ни боли, можем да определим кое е важно за нас и от какво никога няма да се откажем: нашето семейство, нашите приятели, нашите страсти, нашите мечти...
Да дадем сила на нещата, които обичаме и да вдъхнем живот на мечтите си: най-хубавите дни от живота ни са сега, защото сме в хармония със себе си, защото можем и го заслужаваме.