КЛЮЧЪТ КЪМ ПРОМЯНАТА Е ОСВОБОЖДАВАНЕТО ОТ СТРАХА

Иска ми се страхът да е само дума. Дума, която не може да има и най-малко въздействие върху нас. Една далечна идея, която не е в състояние да ни засегне. 

За съжаление, страхът е много повече от една дума . Това е състояние на ума, чувство, емоция и ужасно усещане , способно да заключи сърцата ни в бездействие, страдание и болка. Нещо, което може да ни попречи да се движим и да ни направи нещастни и изгубени в живота.

Страхът има огромна власт над нас. Прави ни малки, лишава ни от съня, прави ни по-лоши, кара ни да бъдем коварни, да бъдем фалшиви и да вярваме, че целта оправдава средствата. Той може да върши толкова долни действия, че самият страх е плашещ, да видиш огромната му способност да върши зло в хората .

Страхът е инструмент с голяма сила, който безскрупулните използват отново и отново, за да внушат неподвижност на човешките същества.

Всъщност, ако успеете да се освободите от самия страх, че нещо ще ви бъде отнето, в крайна сметка го карате да изчезне. 

На гърба си носим раница пълна с житейски преживявания и други неща, но рядко спираме да погледнем багажа . Но ако се вгледате внимателно, в нея има голям брой предмети и чувства , които всъщност изобщо не ни трябват.

Ясно е обаче, че притежаването на нещо ни помага да чувстваме фалшива сигурност . И този ефект ни пречи да видим, че за да се променим, да бъдем щастливи , да се развиваме и да вървим напред по пътя на живота, не се нуждаем от толкова обемен и „важен“ багаж.

В деня, в който осъзнаем огромния страх, който ни причинява загубата и можем да го преодолеем, можем да започнем голяма промяна в този свят, която ще ни накара да ценим онези блага, които наистина са необходими за нас.

Емоции като любов, приятелство, доброта или солидарност не предизвикват страх , защото са искрени, нематериални и принадлежат на сърцето . И те са в състояние да променят тази планета, да изпълнят душата ни и да ни накарат да почувстваме красотата на света около нас. Дa се освободим от всички онези физически вещи и излишни негативни емоции, от които всъщност не се нуждаем . Нека се чувстваме достойни хора и да обичаме тези, които го заслужават с цялото си сърце и душа. Да оставим страха в канавката и да започнем да бъдем щастливи ДНЕС.