ВРЕМЕТО Е КРАСИВИЯ ДАР, КОЙТО СЪЩЕСТВУВА

Времето, което губим или убиваме!
            
Кое е най-скъпото, което притежавате – за някои това е къщата или новaта кола. 
За по-романтичните това са семейството и приятелите. За трети това са работата и кариерата.
А за най-сантименталните – това се вещите изпълнени със спомени. 
Проблем виждам само, ако най-ценното което притежавате е вашият смартфон.
Всъщност истински ценното е нашето време, защото то е ограничено.
Времето е единственото нещо, което притежаваме.
Не притежаваме хората около нас, дори и най-близките си – винаги ми е бил странен изразът “имам” когато става дума за човешки взаимоотношения. 
Замислете се как звучи имам сестра или имам дете или имам мъж и т.н., малко нелепо, нали? Ние не притежаваме хората, нито те нас.
Просто в даден момент комуникираме по-често помежду си заради обща цел, връзка или възникна ситуация. 
Но тези хора няма да са вечно с нас или поне няма да са постоянно до нас. 
Тик-так – дори и в този момент времето тече и никой няма да ви го върне. 
Затова не просто ценете всяка минута, опитайте се да я направите възможно най-приятна за вас самите, от това по-хубаво нещо няма.
Затова помнете:
Величието на хората е в малките детайли, но със значителни въздействия.
Ценете секундите на изслушване, подкрепа и уважение , които другите Ви дават, защото те Ви предлагат част от живота си. Те знаят, че споделянето на времето дава живот.
Една минута е достатъчна, за да оставите незаличима следа в сърцето на човек, да изберете какво искате да правите или да се насладите на случващото се.
Важното е да сте наясно с настоящия момент и да му се наслаждавате с хората, които искате и по начина, по който искате, като знаете как да оцените предаността на другите към вас.
Отсега нататък се възползвайте от времето и го оценявайте като едно от най-ценните съществуващи притежания.
Преценете кой ви пише, кой ви говори, кой ви изслушва, кой ви помага, кой ви придружава или ви помни, защото той го иска, той го чувства.
Хората, които ви дават време, разбират, че това е най-великото нещо, което могат да ви дадат, защото да го направите означава да говорите езика на сърцето.
Благодарете им, защото освен време, те ви предлагат възможността да създадете спомени, които по-късно ще събудят чувства на радост, носталгия и уважение.
Най-добрият подарък, който можем да направим на хората, които ни дават времето си, е да го оценим и да им предложим част от нашето.
Така че ценете всяка секунда, която другите ви дават, защото те ви дават най-добрия подарък, който съществува: част от техния живот.