ТАЙНАТА НА ЩАСТИЕТО

Каквото и да правите, не позволявайте на миналото да контролира ума ви и не позволявайте на бъдещето да завладее ума ви.
Защото миналото вече не съществува, а бъдещето все още го няма.
Да живееш в спомените си или да живееш във въображението си означава да живееш в несъществуване. И когато живееш в несъществуване, пропускаш това, което съществува.

Каква е тайната на щастието?
 - Дали е това да мислиш позитивно или да си повтаряш утвърждения всеки ден?
 - Дали е духовно извисяване или да се доближиш до Бог?
 - Дали ниските очаквания са тайната за щастието?

Първото нещо, което трябва да разбереш относно щастието е, че тайната към моето щастие е доста различна от тайната към твоето щастие.
Нека предположим, че имам много приятели, имам жена, която ме обича, но нямам и пукнат лев, а в резултат на това не мога да си платя сметките.
Нека също да предположим, че ти имаш много пари, много приятели, но нямаш интимен партньор и се притесняваш за това, защото остаряваш.
От горните примери виждаме, че парите биха били тайната за моето щастие, докато сериозна връзка би била тайната за твоето щастие.
С цел да си наистина щастлив в живота, ти трябва да разбереш своите непокрити нужди, да намериш точно нещата,които ти липсват в живота и после да се потрудиш, за да си ги набавиш.Може единствено да станеш щастлив, след като се бориш за щастие и след като направиш големи промени в живота си.

Ето какво са открили едни от най-големите философи в историята на човечеството за щастието:
  • Джон Стюарт Мил: "Тайната на щастието не се крие в получаването на повече, а в умението да се наслаждаваш на по-малко."
  • Сократ: "Колкото повече човек медитира върху позитивни мисли, толкова по-добър ще бъде неговият свят и света като цяло."
  • Лао Дзъ :"Животът не е проблем, който трябва да бъде разрешен, а реалност, което трябва да бъде изживяна."
  • Сьорен Киркегор:"Щастието е като пеперуда – колкото повече се опитваш да го уловиш, толкова по-надалеч се изплъзва, но ако насочиш вниманието си към нещо друго, то само каца нежно върху рамото ти."
А ТИ, ЩАСТЛИВ СИ?